top of page
Image by Vardan Papikyan

ADHD og selvhjelp

Selvhjelp kan være mye, håper du finner noe nyttig. 

ADHD Norge.jpg
ADHD Norge, kunnskap om ADHD, rettigheter og informasjon.
Min adhd 2.jpg
Min ADHD" - podcast med god kunnskapsbasert info 

Kunnskap og erfaringer

ADHD defineres som en nevroutviklingsforstyrrelse. Det er medfødt, å er unikt for hver enkelt som har det. Det antas at mellom 5-7 % av befolkningen har ADHD, diagnose settes oftere på gutter i barneårene. Jenter/kvinner får oftere diagnose som unge voksne, eller som voksne. 

Jeg fikk diagnose når jeg var 39 år, og har det som heter ADHD - uoppmerksomtype. Det er også kjent som ADD. Min ADHD har gjort meg god på å planlegge, opptatt av rettferdighet, energisk, overstimulert og impulsiv. Den har tatt meg med på mye moro, og slitt meg helt ut. Den har gitt meg enorm glede og eufori, men også tunge og  mørke dager.  
I min jakt på forståelse har jeg funnet mange i "min ADHD landsby" , mye kunnskap og erfaringer. Her kan du finne en liten samling som kanskje kan være nyttige på din reise. 

Alle bilder har link direkte til siden slik at du finner raskt frem. 

Statped.jfif
Statped har informasjon med pedagogisk tilnærming til bla ADHD, , Ufrivillig skolefravær og andre utfordringer knyttet til skole. 
Er du lærer eller foreldre som har barn med utfordringer finner dere mye informasjon her. 
selvhjelp norge.jfif
Selvhjelp Norge har kurs for selvhjelp, info om lokale selvhjelpsgrupper. Du kan finne praktiske verktøy for å hjelpe deg selv når livet er vanskelig. 
Selvhjelp Norge jobber på oppdrag fra Helsedirektoratet.
bottom of page